Stormschade zonwering en rolluiken

Stormschade zonwering en rolluiken

Met dit stormachtige weer is de kans is aanwezig dat uw zonwering of rolluiken beschadigd raken. En meestal worden dan de herstelwerkzaamheden vergoed door de verzekeraar.  Hiervoor kunt u terecht bij uw opstal of inboedelverzekering.

Wanneer wordt stormschade vergoed?

Stormschade wordt door de meeste opstalverzekeringen pas vergoed bij een windkracht hoger dan 7 Dan ziet de verzekeraar het als storm. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI. Als het plaatselijk stormt en de KNMI geen windkracht 7 gemeten heeft, kan schade bij huizen in de buurt als bewijs dienen.

Waar moet u aan denken?

Probeer zo nauwkeurig mogelijk het tijdstip te registreren waarop de schade ontstond, zodat het te koppelen is aan de windmetingen van het KNMI. Ruim niet alles zelf op, maar maak foto's en meldt de schade eerst bij de verzekeraar of uw tussenpersoon. Anders krijgt u mogelijk niet alle schade vergoed. Met de verzekeraar spreekt u af wat u al kunt opruimen.

Waarmee kunnen wij u helpen?

 

Na de eventuele noodreparatie of veiligstellen van u zonwering of rolluik maken wij voor de verzekering een schaderapport en een offerte voor de herstelwerkzaamheden.

Bel gerust 

0181646783 of 063830074